SCHAPENSCHEERDER JOHAN VERMUNT

& CHAROLLAIS FOKKERIJ DE KOEKOEK

Charollais fokkerij

Naast het schapen scheren is mijn tweede hobby het fokken van Charollais schapen.

Dit van oorsprong Franse vleesras is erg populair in Engeland. Door de populariteit van het ras is de Engelse fokkerij van hoge kwaliteit, daarom maken de Nederlandse fokkers bij voorkeur gebruik van Engelse bloedlijnen. Om deze reden werk ik alleen met fokrammen die afkomstig zijn van Engelse bloedlijnen.

Mijn fokdoel is het fokken van een sterk en goed ontwikkeld schaap, met veel lengte, diepte en breedte in de romp en met een goede bespiering van de rug en de bil. Verder moeten de schapen zonder problemen twee lammeren kunnen grootbrengen en de lammeren moeten snel groeien.

De ooien moeten op een leeftijd van twee jaar rond de 100 kg wegen, waarbij de lammeren rond het half jaar ongeveer 50 kg wegen. Een ram moet rond zijn tweede jaar ongeveer 140 kg wegen.

Mijn kudde is scrapie resistent (ARR/ARR).

Elk jaar heb ik een aantal mooie ramlammeren te koop. Deze lammeren worden niet alleen gebruikt voor Charollais-ooien maar worden ook als vaderdier voor slachtlammeren van andere rassen omdat ze een zeer snelle groei geven en het gehele jaar dekken. Onder “Te koop” vindt u de schapen die te koop zijn.

Mocht u interesse hebben dan kunt u contact met mij opnemen (zie contactgegevens).

Copyright © 2017. All Rights Reserved.